Natiunea MMA

Amansio Paraschiv cucereste titlul european WAKO la categoria -67 kg
02/12/2012

Romānia a cucerit 7 medalii, dintre care una de aur și 6 de bronz, la Campionatul European WAKO de kickbox, organizat īn premieră la București, Amansio Paraschiv fiind singurul dintre tricolori care a reușit să urce pe cea mai īnaltă treaptă a podiumului.

După ce īn Turcia a devenit campion european pe reguli de K-1, ploieșteanul a obținut prima poziție și la full-contact, categoria 67 de kilograme, chiar de Ziua Națională a Romāniei, fiind primul conațional care reușește o astfel de performanță īn cadrul World Association of Kickboxing Organizations (WAKO).

Īn fața a aproape 500 de fani, Paraschiv l-a īnvins īn finala de la București, la puncte, pe rusul Oleg Zaytcev. “E un rezultat pe care-l dedic tuturor romānilor. Și īn finala de la Ankara am bătut tot un rus. Mă bucur foarte mult pentru acest rezultat și promit că voi munci pentru a obține aurul și la Mondiale”, a afirmat campionul european imediat după īncheierea finalei, completat de antrenorul său Eduard Limboșeanu: “Am devenit experți īn meciurile cu rușii. Aducem tezaurul īnapoi!”

Peste numai o săptămānă, sportivul īn vārstă de 20 de ani va urca din nou īn ring, de data aceasta la profesioniști, pe 7 decembrie īn Local Kombat Onești, urmānd să lupte pentru titlul național Local Kombat la categoria 69 de kilograme cu Alin Șpan.

Medaliat cu bronz la categoria -91 kilograme de la Europene īn proba de full contact, Dănuț Hurduc este anunțat și el pe fight-cardul galei de la Onești, urmānd să-l īnfrunte pe Gabriel Flutur tot pentru titlul national la categoria -95 de kilograme.

Ceilalți cinci medaliați cu bronz de la Europenele organizate de Federația Romānă de Arte Marțiale de Contact (FRAMC) sunt Andrei Costea (kick-light, -79 kg), Mihai Cīrstea (kick-light, -94 kg), Nicolae Bogdan Zamfir (kick-light, -89 kg), Daniel Alexandru (kick-light, +94 kg) și Mihai Ioana (musical forms).

Rusia a dominat Campionatele Europene, terminānd pe primul loc īn clasamentul pe medalii, la toate cele cinci categorii (full contact, kick light, point fighting, point fighting veterans, musical forms), cu 18 de aur, 15 de argint și 9 de bronz, urmată de Italia (12-6-13) și Ungaria (9-8-7). Romānia a terminat pe locul 10 din totalul de 35 de țări care și-au trimis participanții la prima ediție organizată vreodată la București unde au fost prezenți 550 de sportivi.
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA