Natiunea MMA

Cristiana Mongol Stancu in drum spre Campionatul Mondial de WuShu
19/08/2015În urma unei cariere de succes în sporturile de luptă și a rezultatelor obținute în ultimul an (centura mondială WAK, campioana mondiala IKF și 2 victorii în kickbox pro SK), Cristiana Stancu a fost selectionata in lotul de WU-SHU al Romaniei pentru a concura in cadrul Campionatului Mondial care se va desfasura in perioada 11-18 noiembrie in Jakarta, Indonesia.


Carmen Tocala, Secretar de Stat MTS :
Cristiana Stancu reprezintă un exemplu de seriozitate și polivalență pentru toți sportivii, atât pentru cei din sporturile olimpice cât și neolimpice. Dedicarea, talentul nativ și eforturile considerabile pe care le depune, întregite de inteligența mult peste medie, fac din Cristiana un atlet ideal și un om deosebit. Performanțele notabile obținute alături de Federația Română de Kempo, titlul mondial de MMA, medalia obținută la Europenele de Box, evoluțiile notabile în sportul profesionist – promotia SuperKombat, au făcut-o candidatul perfect pentru lotul național de Wu-Shu.
Îi doresc mult succes, atât din poziția oficială cât și personală.

Sifu Petru Grindeanu, preşedintele departamentului Wushu din cadrul Federatiei Romana de Arte Martiale:
„Acum aproximativ 4 ani am participat la o competiţie în Domneşti, organizată de Sport Revolution, în colaborare cu Box Club Virgil. Vicecampioana mondială de sanda Wushu de la acea vreme, Dumitrescu Georgiana a avut un meci teribil cu sportiva Cristiana Stancu, şi a sfârşit prin a fi învinsă de aceasta, fapt care m-a surprins, dar m-a determinat să fiu atent la evoluţiile ei ulterioare.
Întotdeauna, am apreciat calităţile acesteia, urmărind-o în mai multe competiţii de sporturi de luptă şi observând seriozitatea sa în pregătire şi rezultatele de excepţie obţinute.
Invitaţia adresată acesteia de a participa la selecţia lotului naţional din data de 07.09.2015, a venit normal şi firesc în condiţiile date.
Campionatele Mondiale de Wushu au loc anul acesta, la Jakarta, capitala Indoneziei, în intervalul 11-18 noiembrie. Am dat startul la pregătire de la începutul lunii iulie, dar cum nu avem o sală proprie de antrenament pentru lotul naţional, sportivii s-au pregătit şi se vor pregăti la cluburile de care aparţin. Avem un sistem flexibil de pregătire, dar este adevărat că trebuie să mergem la diverse cluburi pentru antrenamentele lotului.E posibil şi avem toate speranţele să credem că după 25 de ani de la Revoluţie, vom avea o sală rezervată pregătirii lotului naţional, minimă condiţie pentru marea performanţă.
În acest condiţii, sportivii se vor reuni în data de 07.09.2015 pentru testul de selecţie, testarea incluzând un EKG de efort cu un doctor de specialitate.
Cristiana Stancu este un sportiv eligibil pentru lotul naţional, un om cu o capacitate exemplară de muncă şi acumulare de noi cunoştinţe şi o dorinţă de perfecţionare cum rar se vede la altcineva.
Sperăm la o medalie la Mondiale, ceea ce ar fi realmente o performanţă, având în vedere că vom deplasa un lot de trei sportivi, iar condiţiile noastre de pregătire sunt incomparabil mai sărace decât ale celorlalte ţări cu tradiţie în practicarea Wushu.”

Shihan Amatto Zaharia, preşedintele FR Kempo:
  „Cristiana Stancu este unul dintre sportivii de mare valoare ai FR Kempo, multiplă campioană naţională, europeană şi mondială. Mai mult decât atât, Cristiana Stancu este prima dar si singura campioană mondială din istoria MMA-ului feminin din România. Având în vedere bunele relaţii dintre cele două federaţii, la solicitarea Federatiei Romane de Arte Martiale, am fost de acord cu participarea Cristianei la Campionatele Mondiale de Wushu din toamna. Anul trecut, la solicitarea colegilor nostri de la FR Box, am fost de acord cu participarea Cristianei la Europenele de Box, unde a si castigat o medalie importanta pentru Romania.
Era normal ca acum, sa fim alaturi de colegii nostri din FRAM mai ales ca, in urmă cu mai bine de 15 ani, lotul naţional de Kempo a beneficiat de sprijin prin prezenţa unor campioni de Wushu in cadrul acestuia. Consider ca este absolut normal ca şi noi, la rândul nostru, să sprijinim si sa intărim lotul de Wushu atunci cand au nevoie de noi.
In acest moment, cel mai puternic adversar pentru Cristiana este regulamentul de concurs, care difera foarte mult de cele pe care a concurat pana in prezent. Wushu-ul are o doza foarte mare de specificitate, existand posibilitatea de a pierde puncte importante nu atat pentru "bătaia" in sine, ci doar pentru faptul ca atingi podeaua cu manusa sau pentru ca faci un pas in afara spatiului de lupta. Avand in vedere acest lucru, cred ca antrenamentele ar trebui sa fie foarte specifice in aceasta directie. Sunt convins ca staff-ul tehnic din FRAM va face totul pentru a regla tehnica extrem de combativa a Cristianei cu limitarile specifice impuse de regulament. Urez mult succes atât Cristianei, cât şi a întregului lot naţional de Wushu la competiţiile ce vor urma!”.

Una dintre cele mai complexe sprotive pe care l-au avut artele martiale romanesti din ultimul timp, Cristiana nu uita nici un moment de oamenii care i-au fost alaturi si care au ajutato sa se ridice la nivelul la care este acum.

"Mulțumesc Sifu Petru Grindeanu pentru invitația și încrederea acordată de a mă coopta într-un lot de tradiție al artelor marțiale românești. Am acceptat invitația cu bucurie, wu-shu’ul fiind o ocazie de a-mi întregi cunoștințele în drumul meu de a deveni un maestru în arte marțiale. Partea sportivă și competițională reprezintă o etapă în activitatea mea ca luptătoare, care mă ajută să ma descopăr și să mă dezvolt în primul rând ca om.
Mă bucur ca Shihan Amatto Zaharia este în continuare alături de mine și că mă încurajează în această nouă experiență. Kempo a fost pentru mine platforma în care am crescut ca sportiv și a devenit sprijin în toate acțiunile mele sportive de până acum, arătând faptul că o federație puternică rămâne alături de sportivii ei și îi ajută să își atingă potențialul maxim.
Îi mulțumesc doamnei Secretar de Stat Carmen Tocală de a fi alături de mine în această nouă provocare și mă bucur să am parte de această susținere, care îmi arată că țara mea este în contact direct cu mine și îmi arată apreciere."


magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA