Natiunea MMA

Evenimente de zile mari in box si MMA la Galati, in weekendul 28-31 august
19/08/2015
Cristi Ciocan revine în ring, Sandu Lungu din nou în cuşcă !

Galaţiul devine capitala sporturilor de contact la finele lui august. Vineri 28 august şi luni 31 august gălăţenii au parte de două evenimente care vor transforma orasul în capitala sporturilor de contact din România. Pe 28 august, Cristian “Hammer” Ciocan revine în ring după înfrângerea suferită în februarie în faţa britanicului Tyson Fury. Greul gălăţean va da piept cu Sherman Williams din Bahamas, 42 ani, 37 victorii – 14 înfrângeri – 2 egaluri. Vor mai boxa, printre alţii, Cezar Juratoni, fratele vicecampionului european de amatori Bogdan Juratoni, craioveanul Sorin Tanasie, Viorel “Bombardierul” Simion şi kickboxerul Amansio Paraschiv care îşi va face debutul în boxul profesionist. Luni 31 august, tot la Galaţi, este programată gala de MMA – arte marţiale mixte – Real Xtreme Fighting, unde, în capul de afiş, Alexandru Lungu îl va înfrunta pe egipteanul Mahmoud Hassan. În evenimentul RXF vor mai lupta americanul Mike Brightmon, braşoveanul Ioan Vrânceanu şi basarabeanul Andrei Barbăroşă, cardul final urmând a fi definitivat până la începutul săptămânii viitoare.

Ambele evenimente vor fi găzduite de patinoarul Dunărea din Galaţi. Gala de box va începe vineri 28 august la ora 21.00 iar cea de MMA luni 31 august, tot la ora 21.00.

Kickboxerul Amansio “The Viking” Paraschiv, 23 ani, se întoarce la prima dragoste. Cunoscut până acum numai din aparţiile în galele Local Kombat, Paraschiv va urca în ring pe patinoarul din Galaţi într-un meci de 4 runde contra italianului Nando Calzetta, un kickboxer de 29 de ani, care în paralel este şi boxer profesionist. Astfel Amansio Paraschiv îşi va face debutul în boxul profesionist şi, practic, va reveni la sportul său de origine. Amansio a început să boxeze la 9 ani călcând pe urmele tatălui său, Gheorghe Paraschiv, campion naţional la profesionişti la începutul anilor ’90 şi vicecampion naţional ca boxer amator. Amansio a avut o carieră interesantă în cei 9 ani petrecuţi în boxul amator. A fost multiplu campion naţional de juniori şi tineret iar ca senior a terminat de 2 ori pe locul 3 la campionatele naţionale. A renunţat la boxul amator în 2010 , la 18 ani, şi a trecut la kickboxing, unde a devenit dublu campion european de amatori WAKO Pro, campion intercontinental WKN şi campion mondial Superkombat.

Antrenorul său, medicul stomatolog Eduard Limboşeanu vorbeşte frumos despre Amansio : “E un real talent, e tot ce-şi poate dori un antrenor. După 8 luni de antrenament debuta la Local Kombat. Prinde repede şi bagă la cap tot ce i se transmite”.

Chiar dacă în ultimii 5 ani a bătătorit un drum, Amansio Paraschiv pare dispus să schimbe macazul şi să dea curs unei noi provocări în boxul profesionist : “Boxul e prima mea dragoste pe care n-o pot uita aşa că de abia aştept să boxez din nou. M-am antrenat foarte serios pentru meciul ăsta. Partener de antrenament mi-a fost concitadinul meu Iulian Ilie care tocmai se pregăteşte la rândul său pentru un meci în Canada iar ca antrenor l-am avut pe Bogdan Dobrescu, vicecampion european în 2000 şi participant la JO de la Sydney. În altă ordine de idei, dacă lucrurile merg aşa cum îmi doresc, s-ar putea să mă axez numai pe boxul profesionist iar în sensul ăsta am deja o propunere din SUA”, spune Amansio care îi admiră pe Floyd Mayweather, “pentru inteligenţa sa şi pentru capacitatea de a se adapta fiecărui adversar”, şi pe campionul mondial al categoriei pană în versiunea WBO, ucraineanul Vasyl Lomachenko, “pentru tehnica şi agresivitatea sa”.

În ceea ce priveşte debutul lui Amansio în boxul profesionist, antrenorul Eduard Limboşeanu nu e tocmai încântat :” Amansio e un talent în box dar pe lângă el mai sunt mulţi alţii care sunt talentaţi aşa că îi va fi greu să răzbească spre vârful piramidei, deşi mi-aş dori să mă contrazică. Acum 5 ani era un boxer anonim iar acum e un kickboxer cunoscut şi apreciat. Eu cred că ar fi mai bine să continue pe drumul ăsta pe care deja l-a bătătorit iar dacă vrea să se apuce de box profesionist s-o facă la sfârşitul carierei de kickboxer nu acum. Boxul e într-o mare derivă în prezent şi, în plus, concurenţa e imensă. Mai degrabă l-aş vedea făcând performanţă în MMA pentru că deja are şi ceva cunoştinţe de luptă la sol. Altfel, e un luptator dinamic, cu reveniri spectaculoase şi greu de pus jos”. “Loviturile mele preferate sunt cele cu jabul şi upercutul la ficat, adică exact lovitura aia care îi displace cel mai mult maistrului Doroftei”, completează Amansio.


Main aventul galei de la la Galati, din 28 august, este meciul dintre Cristian Ciocan si Sherman Williams din Bahamas - 10 r. Celelalte meciuri sunt :
 Adrian Granat ( Suedia) vs Ungureanu Liviu (Romania)  8 runde
Sillah Cosby (Ghana)  vs  Sorin Tanasie ( Romania )  4 runde
Finfere Janos ( Ungaria) vs Cezar Juratoni  ( Romania )  4 runde
Kis David ( Ungaria ) vs Viorel Simion ( Romania ) 12 runde

Evenimentul incepe la ora 21.00.

Pescaru Octavian - www.natiuneaMMA.romagazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA