Natiunea MMA

Jon Jones a fost iertat de UFC si va reveni in curand in Octogon
26/10/2015La mai putin de sase luni dupa cea mai recenta problema cu legea in America, Jon Jones a revenit in gratiile UFC.

Dupa ce in luna aprilie, Jones a fost acuzat ca a condus sub influenta bauturilor alcoolice si posibil a altor substante interzise si a fost implicat intr-un accident de circulatie care a dus la ranirea unei femei gravide, pe atunci detinatorul centurii semi-greilor UFC si-a recunoscut vina in schimbul unei sentinte mai reduse din partea sistemului juridic al statului New Mexico.

Promotia UFC a reactionat destul de tarziu, dar in cele din urma i-a retras acestuia centura pentru "comportament neconcordant cu standardele morale si cu imaginea companiei." Cu toate ca si in lipsa lui, categoria semi-grea a avut parte de numeroase lupte interesante, in urma carora Daniel Cormier si-a afirmat suprematia in fata unor adversari foarte valorosi ca Alexander Gustafsson sau Anthony Johnson, legitimitatea lui ca adevaratul campion al UFC nu poate fi cu adevarat recunoscuta decat daca va reusi sa isi ia revansa in fata lui Jones.

Si inca o data, politica UFC de a pune pe primul plan vanzarile potentiale si beneficiile pe care i le poate aduce un luptator primeaza cu adevarat in fata principiilor morale. Iar exemplele sunt numeroase in acest sens, de la sprijinul declarat fata de sportivi depistati ca dopati (vezi cazul Anderson Silva) si pana la semnarea unui contract cu Thiago Silva la scurt timp dupa ce acesta si-a batut sotia.

"I-am specificat lui Jones ca a lupta in UFC e un privilegiu, nu un drept si am punctat foarte clar ca avem multe asteptari legate de comportamentul sau pe viitor" a declarat Lorenzo Fertitta, unul dintre proprietarii UFC.

Nimeni nu contesta calitatile de sportiv ale lui Jon Jones, unul dintre cei mai dominanti campioni din istoria UFC, dar rapiditatea cu care organizatia americana e dispusa sa inchida ochii la aproape orice doar pentru a il aduce pe aceasta in Octogon ridica multe semne de intrebare. Nu se stie inca momentul exact al revenirii acestuia, dar se asteapta ca sa nu fie unul foarte indepartat.

Victor Corobea - www.natiuneaMMA.romagazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA