Natiunea MMA

Luptatorii din UFC isi fac sindicat
12/08/2016 Un nou grup s-a constituit, ieri, in speranta unificarii luptatorilor din Ultimate Fighting Championship intr-un sindicat care sa le reprezinte interesele.
 Potrivit unui comunicat remis presei, Professional Fighters Association nu va fi doar un sindicat al luptatorilor, ci va fi condus in exclusivitate de acestia.

 Asociatia este compusa din cunoscutul agent al jucatorilor de baseball, Jeff Borris, avocatul Lucas Middlebrook, specializat in dreptul muncii, si economistul Andrew Zimbalist.
 In cei peste 30 de ani de activitate, celebrul agent Jeff Borris a reprezentat interesele a sute de jucatori din Major League Baseball printre care Barry Bonds, Jose Canseco, Rickey Henderson sau Curt Schilling.
 Lucas Middlebrook este cunoscut in comunitatea MMA pentru ca l-a aparat pe semimijlociul Nick Diaz in procesul cu cei din Comisia Atletica din statul Nevada. Initial, Diaz a fost suspendat 5 ani dupa ce a picat testul antidoping, insa, cu largul concurs al lui Middlebrook, pedeapsa i-a fost redusa la 18 luni. De asemenea, Lucas Middlebrook are tangenta si cu Campionatul Nord-American de Baschet Profesionist (NBA), dar si cu cel de fotbal (Major Soccer League), fiind atat consilierul Asociatiei Nationale de Arbitri de Baschet, cat si al celei a Arbitrilor de Fotbal.
 In calitate de consultant financiar, economistul Andrew Zimbalist a fost, deseori, implicat in activitati legate de buna functionare a diverselor ligi sportive si a asociatiilor de jucatori.
 
 Asadar, PFA are ca obiectiv prioritar coagularea luptatorilor de MMA, urmand sa negocieze contractele colective de munca ale acestora in conformitate cu Legea privind relatiile de munca. In acest scop, PFA si-a asigurat pana acum sprijinul altor asociatii de profil, cum ar fi MLBPA, NFLPA, NHLPA și MLSPU.
 Directorul executiv al NHLPA si fost director executiv al MLBPA, Donald Fehr afirma ca, in decursul a patru decenii, a avut privilegiul de a reprezenta sportivi de elita si de a le consolida termenii intelegerilor semnate de acestia. Tocmai de aceea, Fehr crede ca este mai mult decat necesara crearea unui sindicat al luptatorilor profesionisti din UFC.
 La randul lor, directorul executiv al NFLPA, DeMaurice Smith, fostul jucator de baseball si director executiv al MLBPA Tony Clark, si Bob Foose, director executiv al MLSPU, indeamna luptatorii din UFC sa-si uneasca eforturile pentru creionarea acestui sindicat unic care sa le apere drepturile.

 In momentul de fata, luptatorii din UFC incheie contracte individuale de munca, fiind nevoie de schimbarea statutului pentru infiintarea unui sindicat.

Victor Corobea-www.natiuneaMMA.ro

Sursa
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA