Natiunea MMA

Luptele libere au trecut primul hop pe drumul lung al reincluderii in lista sporturilor Olimpice
30/05/2013Lupta pentru a mentine wrestling-ul (luptele) in cadrul Jocurilor Olimpice inca nu s-a incheiat, dar prima provocare majora s-a clarificat. Miercuri s-a votat in Rusia de catre Comitetul International Olimpic 3 sporturi ce se vor a fi incluse in Jocurile din 2020: Wrestling-ul, baseball-ul si softball-ul, ca si squash-ul. Votul final se va da in Buenos Aires, Argentina, unde cele trei sporturi isi vor sustine cazul in fata oficialilor IOC. O singura disciplina poate fi introdusa in Jocurile din 2020.

Sporturile care si-au sustinut cazul miercuri dar nu au fost incluse pe lista scurta au fost karate, wushu, sporturile cu patine, wakeboarding.

FILA, corpul international de guvernare a luptelor, a pledat in favoarea wrestling-ului. Presedintele FILA Nenad Lalovic a fost insotit de patru Campioni Olimpici: Jim Scherr din U.S, Carol Huynh din Canada, Daniel Igali din Nigeria si Lise Legrand din Franta.

“In timp ce locul nostru in jocurile Olimpice nu este sigur deocamdata, decizia admite reforma pe care o dorim in sportul nostru, un lucru pe care dorim sa il transmitem celor din IOC”, a declarat presedintele FILA.

“In cadrul Congresului Extraordinar FILA am implementat noi regul si schimbari guvernamentale, in speranta ca eforturile noastre vor asigura un vot favorabil in Septembrie. Recunoastem ca inca este un drum lung inainte , dar vom lupta sa ne mentinem locul in Jocurile Olimpice."

Wrestling-ul a fost propus pentru scoaterea din Jocurile Olimpice in 12 Februarie 2012 de catre cei din Comitetul executiv al IOC

Sursa
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA