Natiunea MMA

Sambo-ul lui Fedor se inclina in fata BJJ-ului lui Antonio Silva
17/02/2011

 

Weekend-ul trecut a avut loc prima parte a mult asteptatului Grand Prix organizat de promotia Strikeforce, contand pentru titlul mondial al categoriei grele. Evenimentul principal si cel mai asteptat meci a fost cel dintre  Antonio "Bigfoot" Silva si "Ultimul imparat", Fedor Emilianenko.

Meciul a avut o incarcatura aparte pentru luptatorul rus, el venind dupa o infrangere prin submisie in fata centurii negre in BJJ Fabricio Werdum. Si de aceasta data, se pare ca jiu-jitsul brazilian i-a stopat succesul lui Fedor, dupa ce adversarul sau i-a aplicat o corectie ce a dus la oprirea meciului de catre doctori.

Dupa o prima repriza in care strikingul a fost predominant, Fedor parea ca va face fata uriasului brazilian. Insa nimeni nu se astepta la deznodamantul partii a doua. Silva a incercat si reusit sa duca lupta la sol, demonstrand astfel de ce detine centura neagra. Dupa ce a expus publicului cateva situatii des intalnite in sparringul specific BJJ-ului, luptatorul brazilian a reusit sa obtina o pozitie de control deasupra, din care si-a dezlantuit arsenalul de lovituri asupra adversarului. Amanuntul care insa a contat enorm a fost insa alegerea uriasului de a-si bloca oponentul la sol, punandu-i o mana in gat, procedeu des intalnit in randul practicantilor jiu-jitsului brazilian.

Mai mult, Silva a facut perfect tranzitia control spate-control deasupra de fiecare data cand Fedor a fortat iesire din acea pozitie. In tot acest timp loviturile trimise de brazilian si-au atins tinta, un Fedor incapabil sa se apere, astfel cat doctorii au fost nevoiti sa opreasca meciul la sfarsitul reprizei a doua pentru a proteja sanatatea luptatorului rus. Fratii Ryron si Rener Gracie, celebri pentru instructionalele lor postate pe internet au afirmat  ca pe langa dimensiuni, Bigfoot a avut Jiu-Jitsul necesat pentru a-si controla adversarul, pentru a impune ritmul si deznodamantul meciului, bifand inca un succes de partea bjj-ului.

Sursa - www.mmafighting.com
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA