Natiunea MMA

Zvonurile se confirma; UFC a fost vanduta pentru o suma colosala
11/07/2016Dupa mai multe saptamani de speculatii si de zvonuri, ZUFFA LLC, compania mama a celei mai mari organizatii de MMA din lume a a vanduto catre un conglomerat de alte entitati din domeniu.

Conform unei stiri publicate de The New York Times si confirmata printre altii de recentul castigator al luptei cu Diego Sanchez de la UFC 200, Joe Lauzon, vanzarea catre WME-IMG ar putea fi facuta publica chiar azi. Desi nu exista inca informatii oficiale, este de asteptat ca pretul tranzactiei sa depaseasca suma enorma de 4 miliarde de dolari. Proprietarii urmeaza sa fie de fapt Silver Lake Partners, KKR, MSD Capital si WME|IMG.

Presedintele UFC, Dana White, isi va pastra functia si va detine in continuare un pachet minoritar de actiuni, la fel ca si fratii Fertita care desi nu vor mai conduce promotia vor cotinua sa fie actionari minoritari. Cei doi au cumparat UFC de la Semaphore Entertainemnt Group in 2001 pentru suma minuscula (comparativ cu actuala valoare de piata a acestuia) de 2 milioane dolari. Conform unei declaratii a lui Lorento Fertita pentru CNN din decembrie anul trecut, castigurile UFC pentru 2015 au fost de aproximativ 600 milioane de dolari.

White a incercat intr-un interviu televizat din luna mai sa scada din importanta zvonurilor ca UFC ar fi in negocieri cu vre-un potential cumparator, dar a lasat usa deschisa pentru o oportunitate potrivita.

"Nu suntem de vanzare" a spus el. "Lucram mereu la noi oportunitati si la dezvoltarea globala. Am spus mereu, de cand am inceput, nu suntem de vanzare, dar sa va spun ceva. Daca cineva vine cu 4 miliarde de dolari, putem vorbi. Sigur putem vorbi."

Sa fi fost doar vorbe? Sau sa fi transmis el atunci un mesaj pe care piata din lume l-a preluat si dus la cine trebuie? Avand in vedere situatia de acum, se pare ca a doua varianta este mult mai plauzibila.

Sursamagazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA